Nyaki gerincsérv

A nyaki gerinc testünk egyik legtöbbet mozgatott része, így nem csoda, hogy számos probléma forrása lehet.
A nyak hét, elõre domború ívet alkotó nyakcsigolyából áll. A csigolyák közt porckorongok helyezkednek el, amelyek két részbõl állnak: egy rostos gyûrûbõl és egy kocsonyás állományból.

Szinte biztos elõjele lehet sérvnek, ha a nyak mozgástere beszûkül, fájdalom jelentkezik a nyak mozgatásánál, a fájdalom kisugárzik a környezõ testrészekre, /váll, csuklyás izom lapocka/.
A "bûnös" a megrövidült csuklyás izom, ami a nyak csigolyáiban okoz elváltozásokat.

A rövidülés következtében összenyomja a csigolyákat. Az összenyomott csigolyák a porckorongokat nyomják, melyek a nyomás hatására kitüremkedhetnek a helyükrõl, és a kilépõ ideggyököket nyomva fájdalmat, zsibbadást, érzéketlenséget, merevséget, beszûkült mozgástartományt, /nyak, kar, váll, lapocka/ eredményezhetnek.
Nyaki gerincsérv esetén érdekesség, hogy a kezdeti tünetek nem kifejezetten a nyakban jelentkeznek, hanem inkább hát, és lapockafájdalom formájában hívja fel magára a figyelmet.
A sérv általában nem egyik napról a másikra alakul ki, hanem hosszabb folyamat eredménye.
Kezdetben nem okoz fájdalmat, ám ha eléri a környezõ idegeket, az nagyfokú fájdalommal jár.

A fájdalom, rendszeres nyújtás hatására jelentõsen csökkenhet, akár meg is szûnhet.
A sérv egyik leghatásosabb kezelése/megelõzése lehet szintén a mindennapi, rendszeres nyakizom nyújtás, erõsítés, melynek során a megerõsödött nyaki gerinc melletti izmok összezárják a csigolyákat, így a porckorong kevésbé sérül, és kisebb az esély a kitüremkedésre is.

Nyújtás során vákuum keletkezik csigolyák között, így van esély kitüremkedett /de nem kiszakadt/ porckorong anatómiai helyére kerülésének.
Az elsõ egy-két alkalomtól nyilván nem lehet azonnali látványos javulást elvárni, de gyakran elõfordul, hogy már néhány alkalom után látványosan enyhülnek a panaszok.

A termékek használata előtt, konzultáljon háziorvosával, vagy egy mozgásszervi szakemberrel.


Tovább a Megrendeléshez
 

Futárszolgálat
 
NeckMagicTM Support
 
  Kizárólagos magyarországi forgalmazó
LUMBEX Kft.                   
All right reserved! © 2010-2021 Lumbex Kft.