Csuklyás izom

Sokunknak ismerõs az a látvány, netán saját érzet, hogy úgy fel vannak húzva a vállak, mintha egy vállfát felejtettek volna a kabátban.
Ez a jelenség az izom rövidülés, amikor is a tartósan rossz helyzetbe kényszerített izom nem áll vissza normál fiziológiás hosszára, fájdalmassá válik, mivel egy "megrövidült mérettel" végzi tovább feladatát.
A fájdalom oka ezen kívül a legtöbb esetben az, hogy mozdulataink során túl gyakran használjuk, és szinte állandó feszülésben tartjuk a trapézizom felsõ részét, a csuklyás izmot.

A hétköznapi mozgás során például: a vezetés, számítógép-gépírás, gyermek cipelése, bevásárlás, ha csak egy kistáska lóg a vállunkon, vagy olyan tevékenység, amit csak felemelt/megemelt karokkal tudunk végezni, /kényszertartás/, máris meg(túl)feszíti a csuklyás izmot.

A másik gyakori kiváltó tényezõje a stressz, és a lelki problémák, melyek hatására összerándulnak, megfeszülnek a csuklyás izmok, melyek kínzó fájdalomhoz, izomgörcshöz vezethetnek, ami még jobban elveszi a kedvünket a mozgástól.
Amikor befeszül, az embernek mozgáskényszere támad, elkezdi nyomogatni, masszírozni, hogy enyhüljön a merevség, és a panasz.
A stressz 80%-a a csuklyás izomban "landol"
A megrövidült csuklyás izom, összenyomja, összehúzza a nyakcsigolyákat /a csigolyák között fut fel az agyba a két fõ verõér, ami ellátja agyunkat a szükséges vérrel, oxigénnel és egyéb anyaggal/.
Mivel a csigolyák összenyomott állapotban vannak, az ér is összeszûkül romlik a fej vérellátása, nem jut megfelelõ mennyiségû vér az agyba, ami koncentrációs zavart, memória zavart, idegességet, feszültséget, fejfájást okozhat.
 

Egy feszült izom feszült ideget képez.

Ugyanez fordítva is igaz, egy feszült idegrendszer feszült izmokat, stresszel teli mindennapokat generál, /idegeskedés, feszültség a munkahelyen, a családban mind görcsben tartják az izomrendszert/.
A megrövidült, beszûkült csuklyás izmot lehetõség szerint, naponta reggel-este nyújtsuk, lazítsuk, erõsítsük.

A termékek használata előtt, konzultáljon háziorvosával, vagy egy mozgásszervi szakemberrel.


Tovább a Megrendeléshez
 

Futárszolgálat
 
NeckMagicTM Support
 
  Kizárólagos magyarországi forgalmazó
LUMBEX Kft.                   
All right reserved! © 2010-2021 Lumbex Kft.